Intervju med Marte- Casa Kaos

bilde-3

I vårt første intervju skal vi snakke med Marte som driver den populære og prisvinnende bloggen Casa Kaos. Marte er ikke bare blogger, hold pusten for hun her har mange jern i ilden. Hun har akkurat gitt ut bok, holder foredrag, jobber med å lage et eget digitalt bloggkurs, har nettbutikk og sist, men ikke minst, hun er mamma! 

Vi tipper at ikke alle har lest bloggen hennes enda, men det anbefaler vi dere å gjøre. Casa Kaos er en herlig neppå og ekte blogg om det å være mamma.

Intervjuet med Marte er delt i to deler og den første delen får du her 🙂

Hvem er du som mamma Marte?
Å det er ikke lett å svare på, men jeg er i hvert fall en litt laid back mamma. Det vil si når det er snakk om de tingene som ikke betyr noe. For meg er det typisk klær, fasade, bursdager, kaker og barneromsinteriør. Men jeg er ikke laid back når det kommer til de viktige tingene i livet som mobbing, barnas verdier og hvordan de er mot andre.

Du virker lite stresset. Stemmer det eller blir du noen gang stresset?
Jeg blir absolutt stresset i blant. Jeg blir kjempe stresset hvis jeg hører at det for eksempel har vært krangling i barnehagen. Da lurer jeg på om jeg har gjort noe feil og om det kanskje var fordi vi kranglet forrige uke eller fordi jeg maser for mye. 

Jeg tenker at kanskje er det akkurat dette som gjør at Casa Kaos er blitt så populær? At Marte har fokus på de verdiene og det som betyr noe inni oss? Jeg spør henne hva hun tror og får et reflektert og smart svar.
Jeg mener det finnes to typer blogger. En hvor man kan drømme seg bort og tenke at sånn skulle jeg ønske jeg hadde det. Den andre type bloggen går på gjenkjennelse. Og det er den som er min kategori. For noen år siden var det nesten bare drømmeblogger, også tror jeg folk ble litt lei av drømmeverden og fikk et behov for å lese noe som de også kunne kjenne seg igjen. Jeg var rett sted til rett tid og nå har jeg klart å bygge meg opp et image slik at folk som vil lese min type tekster besøker min blogg. 

Hva synes du er best med å jobbe for deg selv og styre din egen hverdag?
Jeg har jobbet for meg selv nå i snart 5 år. Det beste av alt er nok friheten. Spesielt i den intense småbarnsperioden. Det å kunne leverelitt senere, hente litt før- reise bort noen dager å bare ta med jobben. Det liker jeg veldig godt. 

Stresser det deg å jobbe for deg selv? Du kan jo i prinsippet jobbe hele tiden?
Ja, det kan det. Som for eksempel under boklanseringen. Det var veldig stressende for samtidig som jeg fløy rundt for å promotere boken så skulle jeg også blogge å være mamma. Men alt jeg gjør er veldig gøy så jeg liker det veldig godt også.

Du har jo fått til utrolig mye i året som har gått. Hva er du mest stolt av?
Det er tre ting. Å Gi ut bok var et kjempe høydepunkt! Og det at jeg vant Vixen Awards for årets gullpenn. Også at jeg holdt mye foredrag. Jeg haaaata å snakke foran store forsamlinger. Var så innmari nervøs, men så bestemte jeg meg for at dette skulle jeg lære meg å like! Jeg fikk hjelp av en bekjent som er god på å holde foredrag. Jeg kjente henne ikke så godt, men bestemte meg for å høre om jeg kunne få henge med henne når hun holdt foredrag både, før, under og etter for å lære. Også bare gjorde jeg det. Hun lærte meg at det ikke trenger å være perfekt og at jeg skulle tenke på hva jeg synes var det verste som kunne skje også ha som mål at det ikke skjedde. Første gang jeg skulle holde et foredrag var jeg redd for at jeg skulle spy og besvime. Det skjedde ikke så neste gang satt jeg meg som mål at jeg ikke skulle skjelve på hendene så folk så det. Og sånn fortsatte jeg. I dag synes jeg det er kjempe kjempe gøy å holde foredrag. Nå er jeg der jeg drømte om å være. Det gir enorm mestringsfølelse.

Titt innom bloggen til Marte – Casa Kaos, her og jeg lover deg at du vil finne noen morsomme og treffende historier 🙂

Bildene i intervjuet er Martes egne.

Reklamer

One thought on “Intervju med Marte- Casa Kaos

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s