Valgets kval – NEI!

very-angry-boy

Kan du vaske hendene?
Nei, jeg vil ikke!

Kan du kle av deg?
Neeeeei!

Kan du plukke opp legobrikken du mistet?
NEI!

Det er jo ikke alltid de små fine menneskene vi bor sammen med sier ja til det vi ønsker. Ikke så rart kanskje for det er jo mange ting både jeg og du og han lille ikke har så lyst til i hverdagen, men som må gjøres. Så klart TVen frister mer enn å vaske hender. Og at å hoppe i sofaen frister mer enn å kle av seg. Men det må gjøres. Helst uten kamp, gråt og kjasing og masing.

Og nå er løsningen funnet! Her forleden overhørte jeg pappen i familien vår, og tilnærmingen hans var perfekt. Han stod igjen ovenfor, kan du vaske hendene dine, NEI, dilemmaet som vi står ovenfor nesten hver dag etter barnehagen. Men som den smarte pappaen som han er så ga han det lille fine mennesket et dillemma som han 100 % sikkert viste utfallet på.

Han sa, du kan velge: Enten så dusjer vi, eller så vasker du hendene. Det lille fine mennesket vårt er absolutt ingen fan av å dusje så svaret var da enkelt for han. Vaske hendene! Også gjorde han det med et smil om munnen!

Det geniale pappaen gjorde var å lage et dilemma som han garantert viste utfallet av.

Jeg lager også ofte dilemmaer, men ikke tydelige nok. Jeg kunne f.eks. funnet på å sagt: Vil du vaske hendene i vasken eller skal jeg gjøre det med klut? Hvorav svaret da enkelt blir: «Jeg vil ikke vaske hendene». Dilemmaene mine er rett og slett ikke vanntette nok, men nå fremover blir de det!

Jeg anser naturligvis ale potensielle kamper fremover som vunnet og smiler fornøyd mens jeg tar en kopp te. Da får vi se hvor lenge jeg har «overtaket» denne gangen..;)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s