Neeeeei, jeg er ikke kreativ jeg

Little boy being creative

Jeg er ikke kreativ har jeg sagt i årevis. Inntil jeg forstod at kreativitet ikke bare handler om å male, tegne og å lage kunst. Det handler om så mye mer! Det handler om å se nye sammenhenger. Tenkte utenfor den velkjente boksen, og å komme opp med nye løsninger. En egenskap som er viktig i nesten alle yrker, og ikke minst for at verden skal gå videre. Om vi ikke hadde kreativitet i oss, ville verden stoppet opp. Rett og slett fordi vi da alltid hadde gjort som vi pleier eller som vi ble fortalt.

Røkke er ikke en utmerket businessmann bare fordi han er god i faget sitt. Han er en utmerket businessmann fordi han er kreativ. Han ser nye løsninger og vendinger som de rundt ikke hadde tenkt på. Det samme gjelder for en dyktig oljeingeniør, journalist eller blogger for den saks skyld.

Vi trenger kreative voksne og det betyr at vi må ta vare på og oppmuntre barnas kreative evner. Hvordan gjør du det? Det og hvorfor kreativitet er tett knyttet opp mot å føle seg lykkelig får du vite mer om snart 🙂

Følg med her på bloggen og på facebooksiden vår.

 

Takk Balder Onarheim, Phd i kreativitet, for  inspirasjon til denne lille artikkelen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s